home

nieuws

Albert Heijn De Key Stadgenoot

openbare ruimte

documenten

foto's

video

links

contact & info

UvA en de Openbare Ruimte

terug naar "UvA"

Overal rondom de bouwplaats is het druk met auto's en in de Valckenierstraat vaak een chaos. Er is nergens een plekje voor een vrachtwagen, bestelbus of voor verhuizer Convoi om even te parkeren. Maar deze heren en/of dames hebben een privé parkeerterrein gekregen. Dat is knap. Wat hebben ze gepresteerd? Hoe bijzonder zijn ze? Een heel parkeerterrein alleen voor hen om wat centjes voor de parkeermeter uit te sparen terwijl alles overal vastloopt? Ga je schamen UvA. Stuur deze types van het terrein en zorg dat de autodrukte in goede banen wordt geleid. (29/06/2010)

Ook nu de inrichting van het bouwterrein gestart is hoeven we er nog steeds niet op te rekenen dat er iets veranderd in het parkeer- en stopgedrag van UvA-plichtigen. Je kunt een chauffeur of bouwvakker niet iedere dag opnieuw uitleggen welke zalvende toezeggingen de UvA ons gedaan heeft. "Waar moet ik die karren dan zetten?" "Op UvA-terrein misschien?" "Daar kan ik niet komen heer en 't is te klein." "Ja, het Roeterseiland is inderdaad erg klein." Proost dus maar op het 1ste UvA-Nieuwbouwjaar!  (foto Michel Snoeren, 19-01-2010) 

Het maakt niet uit welk seizoen het is, dit soort foto's kunnen we elke dag maken: Leveranciers van de UvA die hele dagen, ondanks het nu geldende stopverbod, de Valckenierstraat vastzetten en garages blokkeren. Een normaal mens krijgt een flinke boete, maar de UvA-aanhang komt er iedere dag mee weg, want het is "voor de universiteit, de UvA". Oh, die club. Nee, daar is niets tegen in te brengen natuurlijk. Gaat u vooral rustig verder met uw overtreding. En, natuurlijk.....hartelijk dank Stadsdeel en "Verkeerspolitie". (21-12-2009)

Een andere "hulpdienst" van de UvA zijn de verhuizers, zoals hier Convoi. Ondanks herhaalde toezeggingen van de UvA dat ze er voor zullen zorgen dat leveranciers en andere transporteurs niet voor onze garages zullen parkeren komt het nog steeds heel vaak voor. Wanneer gaat de UvA echt eens doen wat het de bewoners beloofd? Mooie praatjes horen we al jaren, dus: Doe er wat aan UvA!     (3-11-2009)

De UvA heeft niet altijd grip op haar eigen personeel, maar ook niet op bedrijven die voor de UvA werken, zoals Trigion. In de Valckenierstraat (30km zone) wordt regelmatig door Trigionpersoneel lekker gescheurd, er wordt 's nachts met piepende banden opgetrokken en geremd, met name in de zomermaanden staan, zich vervelende Trigionners, 's nachts luidkeels met elkaar te converseren en auto's worden her en der in de buurt op het trottoir geparkeerd. Maar de Trigiondame die regelmatig in deze auto rijdt (of die met kenteken 72-XV-TG) en hem al maanden met grote regelmaat op ons fietspad in de Pancrasstraat parkeert, spant wel de kroon. Je kunt als bewoner praten wat je wilt, ze haalt de auto niet weg en dat zal ook in de toekomst niet veranderen. Want: "Bij calamiteiten mogen wij, van Trigion, overal parkeren waar we dat nodig achten. Dat is bij de wet zo geregeld". Tijdens haar "opleiding" heeft ze dus niet geleerd wat het verschil is tussen calamiteiten en boodschappen doen bij AH. Doe er wat aan UvA!     (30-10-2009)                      (zie ook Openbare Ruimte)