home

nieuws

Universiteit van Amsterdam

Albert Heijn De Key Stadgenoot

openbare ruimte

documenten

video

links

contact & info

foto's

zie ook "UvA allerlei"

Toegepaste Afrikaanse Kunst bij de UvA

Ondanks de 4 maanden durende studie voor het bepalen van de exacte plek van het paaltje van de beroemde slagboom is het toch gesneuveld. Hoe kon dat nou toch? Naar aanleiding hiervan heeft de UvA het roer nu echter daadkrachtig omgegooid en heeft zij gekozen voor een oplossing in de sfeer van ontwikkelingssamenwerking en ethisch reveil: Toegepaste Afrikaanse Kunst. Twee blanke Afrikaanders van de bouwplaats kregen de geest en kwamen met bovenstaande sculptuur op den proppen. Een prachtige mix van vakmanschap, oogstrelende vormgeving, technische innovatie en snel handelen. Allemaal zaken waar de UvA altijd al erg goed in is geweest. (29/06/2010)

Merkwaardig dat de UvA in deze tijd van jeugdig elan toch zo kan blijven stilstaan bij het verleden: Om de fietsenrekken voor de studenten zo slecht mogelijk bereikbaar te maken kiest de UvA nog steeds voor een oplossing uit de Tweede Wereldoorlog: Versperringen! Deze werd enige jaren geleden nog speciaal overgevlogen uit de Grebbelinie in Utrecht. Dank U UvA dat wij de mogelijkheid hebben op deze wijze het verleden levend te houden. En een lust voor het oog! (29/06/2010)

Ziehier de buitengewoon uitgekookte wijze waarop de UvA aan haar studenten tracht uit te leggen hoezeer zij het collegegeld nodig heeft: Een tot bouwval vervallen bordes bij gebouw J/K aan de Valckenierstraat. Iedere dag bij aankomst en vertrek worden de studenten herinnerd aan de penibele financiŽle situatie van de UvA. Lijkt dit niet op hersenspoeling? Sarphatiblok gaat het onderzoeken. (29/06/2010)

Toen de bewoners van het Sarphatiblok op zaterdag 3 oktober 2009 wakker werden wreven ze nog eens extra in hun ogen: Gedurende de nacht was een zaadje van de wit-rode variant van het Amsterdammertje geheel volgroeid en had zich door het plaveisel naar de vrijheid geboord! Hebben we hier te maken met gen-manipulatie of een ons onbekende kernfysica toepassing?... Het is wel bij het Van der Waals-Zeeman Instituut in de Valckenierstraat. Dat gebouw waar ook die geheime trillingvrije proeven worden gedaan... En dat licht is ook zo onnatuurlijk...                   UvA!??

UvA-Biologie-Practicum. Wordt bij droog weer altijd in de buitenlucht gehouden. (24-09-2009)

De UvA stelt zich gelukkig nog zeer bescheiden op bij de inrichting van het beroemde bouwterrein...   (30-06-2009)